21 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μάτια της ψυχής...

a4π. Χρίστος Γρηγορίου

Θεέ μου

που την βρίσκουν

τόση δύναμη...

 

π. Χρίστος Γρηγορίου/facebook

Σήμερα στους διαδρόμους του πανεπιστημίου συνάντησα τον Χρήστο. Ένα παιδί τετραπληγικό και τυφλό. Είχε έρθει να δώσει προφορικές εξετάσεις στο θεολογικό. Δίπλα του ο πατέρας του ένας γλυκός κύριος που καθόταν χαμογελαστός πίσω από το τροχοκάθησμα. 

Βλέποντας απέναντι σου τέτοια παιδιά αρχίζουν να αλλάζουν μέσα σου τα τροπάρια. Αυτά που ψέλνεις στον εαυτό σου όλη μέρα, τα “μέχρι εδώ φτάνουν οι δυνάμεις σου” και τα “σου είναι ακατόρθωτο” και τα “πια υπομονή; αδύνατον, δεν μπορείς άλλο”. Και μετά κοιτάζοντας και τον πατέρα δίπλα, ντρέπεσαι και τρέχεις να κατεβάσεις κάποιες φωτογραφίες που έχεις μόνιμα αναρτημένες στο πίσω μέρος του μυαλού σου και δείχνουν εσένα με μια βαλίτσα στο χέρι να φεύγεις μακριά από ανθρώπους και δύσκολες καταστάσεις. Ντρέπεσαι μήπως τις δει το παιδί, ο Χρήστος, με τα μάτια της ψυχής του.

Θεέ μου που την βρίσκουν τόση δύναμη αναρωτιέσαι.

Τέτοιες συναντήσεις όμως δεν είναι τυχαίες. Είναι υπενθυμίσεις, από τον Θεό, ότι έχεις ακόμη πολύ δρόμο να διανύσεις μέχρι να βλέπεις και εσύ με τα μάτια της ψυχής.

 

Related Articles

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.