05 Δεκεμβρίου 2022

Ο Καθηγητής κ. Μιχαήλ Τρίτος στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

 MG 3450Θέμα:

«Ο Κοσμάς

ο Αιτωλός

και η νεοελληνική μας

διάρκεια»

 

Στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων, εξ’ αφορμής της ευλογητής παρουσίας της Κάρας του Οσίου Δαβίδ, τελέσθηκε ο Όρθρος & η θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Θεολόγου, ο οποίος στο τέλος της θείας Λειτουργίας ομίλησε σύντομα αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, τονίζοντας τη σημασία που έχει για τον κάθε πιστό να είναι εγγεγραμμένος στο βιβλίο της Ζωής αγωνιζόμενος καθημερινά για την απόκτηση της βασιλείας του Θεού.

 

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον καθηγητή κ. Μιχαήλ Τρίτο με θέμα «Ο Κοσμάς ο Αιτωλός και η νεοελληνική μας διάρκεια», κατά την οποία ο κ. Τρίτος παρουσίασε το Ιεραποστολικό έργο του εθνομάρτυρος, τις προεκτάσεις και επιδράσεις του στην σημερινή εποχή όπου η χώρα και ο τόπος μας διέρχεται πέραν της σοβαρής οικονομικής κρίσης, πνευματική υποβάθμιση και κρίση θεσμών και αξιών. Τα μηνύματα και οι διδαχές του πατρο-Κοσμά είναι επίκαιρα και χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και εφαρμογής, για να μπορέσει η κοινωνία και η χώρα μας να ορθοποδήσει - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καθηγητής - τον οποίο στο τέλος συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον ταυτόχρονα για την παρουσία του στην Άρτα.

_MG_3282
_MG_3301
_MG_3396
_MG_3415
_MG_3442
_MG_3446
_MG_3450
_MG_3455
_MG_3458
_MG_3471
01/10 
start stop bwd fwd

 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.