20 Μαϊος 2022

Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου στην Πόλη

00Ο Πολιτιστικός Σύλλογος

ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

μετά από πρόσκληση

Του Παναγιωτάτου Οικουμενικού

Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα

με Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ μετά από πρόσκληση Του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου στην Αστική Σχολή Ταταούλων στην υψηλή παρουσία Του Οικουμενικού Πατριάρχου, Αρχιερεων του Οικουμενικου Πατριαρχειου, Του Γενικού Προξένου Την Ελλάδας και ρωμηών της Πόλης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Λάζαρο Γεωργίου για τη σχέση του Αγίου Λαζάρου με την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, παραδοσιακά Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, δημοτικά τραγούδια της Κωνσταντινούπολης και της Κύπρου και τραγούδι αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ, Βαρθολομαίο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων πατριαρχείας. Η εκδήλωση καταχειροκροτήθηκε και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όσο και ο οικείος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος στις ομιλίες τους τόνισαν την μεγάλη τους ικανοποίηση και ευχαρίστηση για την εκδήλωση αλλά και για τη δράση γενικά του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» και την παρουσία του και στη μήτρα της Ρωμηοσύνης την Κωνσταντινούπολη.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και χορηγός της Εκδήλωσης, η κτηματομεσιτική εταιρεία ANTHEA δια του εκπροσώπου της κ. Ανδρέα Χαραλάμπους.

1

1 1 131

 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.