29 Μαϊος 2023

π. Βαρνάβας Γιάγκου: «Συζυγία: Βόλεψη ή Περιπέτεια;»

 

Πραγματοποιήθηκε η πέμπτη και τελευταία για το 2016 συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, στις 11 Μαΐου 2016 στην στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πανταζή Royal στην Δαλαμανάρα Άργους. Ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, ο οποίος ανέπτυξε το Θέμα, Συζυγία: Βόλεψη ή Περιπέτεια;

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος για το 2016. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, λειτουργούσε χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά από εξειδικευμένους παιδαγωγούς του παιδικού σταθμού Δόν Πινέλο στο Ναύπλιο. Ο μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην ομιλία του π. Βαρνάβα και τόνισε πως αυτό δίνει κουράγιο σε αυτόν και τους συνεργάτες του να συνεχίσουν και του χρόνου με μεγαλύτερο ζήλο . Την ομιλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Άργους, Ε. Τζαβέλας κα. Την όλη οργάνωση για την εκδήλωση της Σχολής Γονέων είχαν ο Ιερέας π. Δημήτριος Κρουσταλάκης κι ο αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Αργολίδος ,π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος. Κατά την διάρκεια της ομιλίας συμμετείχε κι ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Δεσμοί Αίματος με ενημερωτικό υλικό για την εθελοντική αιμοδοσία και την δωρεά του μυελού των οστών. Στο τέλος της ομιλίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος έδωσε τιμητική πλακέτα στις εκπαιδευτικούς Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη για την ανιδιοτελή τους προσφορά στις συναντήσεις της Σχολής Γονέων. 
Ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Βαρνάβας Γιάγκου γεννήθηκε το 1965 στην Κύπρο.
Το 1974 ήρθε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Ο πατέρας του ήταν επίσης ιερέας και είχε συνολικά 9 παιδιά. Ο π. Βαρνάβας είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιερομόναχος και εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγητρίας Θεσσαλονίκης όπου διακονεί το μυστήριο της πνευματικής πατρότητας με ιδιαίτερη πνευματική μέριμνα στους νέους. Επίσης είναι υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Τον Οκτώβρη του 2014 έγινε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.