30 Ιανουαρίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου «5η Εντολή» από τη Διεθνή Ένωση Γυναικών Λακωνίας «Λάκαινες»

00Σπάνια

μια απλή παρουσίαση βιβλίου

είχε τόση ζεστασιά,

τόση αμεσότητα

και πολλή-πολλή

συγκίνηση.

 

 

Ήταν μια βραδυά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν! Σπάνια μια απλή παρουσίαση βιβλίου είχε τόση ζεστασιά, τόση αμεσότητα και πολλή-πολλή συγκίνηση.

Η Διεθνής Ένωση Γυναικών Λακωνίας "ΛΑΚΑΙΝΕΣ", ως μέλος της Παλλακωνικής Ομοσπονδἰας Ελλάδος και σε συνεργασία με άλλους Λακωνικούς Συλλόγους, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας οργάνωσαν στις 18 Μαΐου 2016 εκδήλωση στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το βιβλίο της κυρίας Μερόπης Σπυροπούλου «Πέμπτη εντολή, τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου», των Εκδόσεων ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

Α) Εναρκτήρια ομιλία από την κυρία Ελένη Κουτσελίνη, Λάκαινα  Καθηγήτρια Πανεπιστημίου -Ιατρό  Παθολογοανατόμο Κυτταρολόγο- Αντιπρόεδρο  της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Β) Χαιρετισμό από την κυρία Ειρήνη  Αντωναράκου-Μουσταφέλλου, Λάκαινα Εκπαιδευτικό, Πρόεδρο Παλλακωνικής και Πρόεδρο Δ.Ε.Γ.Λ. «ΛΑΚΑΙΝΕΣ».

Γ) Παρουσίαση του βιβλίου «Πέμπτη εντολή» της κυρίας Μερόπης Σπυροπούλου από την κυρία Νέλλη Λαγάκου, Λάκαινα Συγγραφέα και Ποιήτρια, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Σχολική Σύμβουλο Εκπαίδευσης.

Δ) Απαγγελία ποιημάτων και κειμένων του βιβλίου από την Δρα  του Πανεπιστημίου της  Σορβόνης  κυρία Ποτίτσα Γρηγοράκου, Λάκαινα Καθηγήτρια του Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Ε) Χαιρετισμό από την  Συγγραφέα του βιβλίου, Ομότιμο Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία  Μερόπη  Σπυροπούλου, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε στο πιάνο ο κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Λογοτέχνης, Γενικός Έφορος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Μουσικοσυνθέτης, Ποιητής.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Δ.Ε.Γ.Λ. «ΛΑΚΑΙΝΕΣ» παρέθεσε δεξίωση στους παρευρισκομένους.

1

1 1 1 14

 

skia

Από το νέο βιβλίο 

της Μερόπης Ν. Σπυροπούλου 

«ΠΕΜΠΤΗ ΕΝΤΟΛΗ, 

Τίμα τον πατέρα σου 

και την μητέρα σου…».

Κυκλοφορείται από τις εκδόσεις 

«ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ»

(τηλ.: 210 9310605). 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.