16 Μαϊος 2022

Ενθουσιώδης και παιδική η 3η ημέρα της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2016»

00Με μια ξεχωριστή γιορτή

για τα παιδιά,

με παιδιά,

αλλά όχι μόνο

για παιδιά.

 

Με μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά, με παιδιά, αλλά όχι μόνο για παιδιά, συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2016», που διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», με τη συνεργασία πολλών φορέων της πόλεως μας.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου την Τετάρτη 1/6, μαγεύτηκαν από την δημιουργικότητα των παιδιών, την εφευρετικότητα των δασκάλων τους και από την προχωρημένη σκέψη και δράση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιείχε έκθεση κατασκευών από Δημοτικά Σχολεία και μουσικό πρόγραμμα από περίπου 300 παιδιά των 10ου, 22ου, 27ου, 28ου, 31ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, των 4ου, 10ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ιωνίας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς - Άλλης Μεριάς και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος - Κάτω Λεχωνίων.

 

Τα παιδιά συνόδευε μουσικά η ορχήστρα «Ιωνία», ενώ τη διεύθυνση είχε η Μαέστρος Αναστασία Τζάλα.

Το συντονισμό της εκδηλώσεως είχαν οι Αντώνης Αντωνίου, Δέσποινα Τσούκα και οι Δάσκαλοι - Μουσικοί: Νεκτάριος Δεμελής, Μαρία Ταλιαδούρου, Βέρα Ταλιαδούρου, Μαρίνα Βούλγαρη, Νταίζη Φωτοπούλου, Έφη Παυλαύτου, Κωνσταντίνα Καραφέργια και Γιάννη Καραλάκου.

 

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εξέφρασε προς όλους τον ενθουσιασμό του για το αποτέλεσμα της προσπάθειας των παιδιών, για τα οποία και έκανε ιδιαίτερο λόγο, σημειώνοντας την ελπίδα που εμπνέουν τέτοιες ωραίες παιδικές προσπάθειες.

 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.