26 Σεπτεμβρίου 2023

Εκδρομή Κατηχητικών Συντροφιών

b2Ιερού

Ναού

Αγίας

Παρασκευής

Πολιούχου

Χαλκίδος.

 

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, οι Κατηχητικές Συντροφιές του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή τους για τη λήξη των μαθημάτων της Κατηχητικής Περιόδου 2015-2016. Τα παιδιά συνόδευαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παν/τατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Ηλιοδρομίτης και οι λαϊκοί κατηχητές κ. Αγγελική Τριανταφύλλου και κ. Λάμπρος Πνευματικός.

 

Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν η παλαιά εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Θεολόγο Διρφύων Ευβοίας. Εκεί τα παιδιά πληροφορήθηκαν από τον π. Συμεών για την ιστορία του τόπου και της εκκλησίας που χρονολογείτε από το 1831 και ήταν παλαιό μοναστήρι και τελέσθηκε αρτοκλασία. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο τα παιδιά διασκέδασαν με παιχνίδια και απόλαυσαν γεύμα που είχαν ετοιμάσει οι κατηχητές και οι γονείς τους.

 

Δεύτερος σταθμός ήταν η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών. Εκεί τα παιδιά προσκύνησαν την εφέστιο Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μακρυμάλλη και την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου του θαυματουργού, προστάτη των καρκινοπαθών, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή και τέλεσαν Ιερά Παράκληση.

Στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όλοι οι εκδρομείς απόλαυσαν το πλουσιοπάροχο κέρασμα που με αγάπη είχαν ετοιμάσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Ιάκωβος και οι πατέρες που εγκαταβιώνουν στη Ιερά Μονή. Ακολούθησε διάλογος με τα παιδιά να εκθέτουν διάφορες ερωτήσεις. Στο τέλος όλοι παρέλαβαν από μία μικρή ευλογία σε ανάμνηση της επίσκεψης στην Ιερά Μονή.

 

Αργά το απόγευμα επέστρεψαν οι εκδρομείς στην πόλη της Χαλκίδος με έκδηλη τη χαρά για αυτή την εκδρομή, η οποία ανανέωσε τους δεσμούς αγάπης και φιλίας αναμεταξύ των παιδιών. Όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση και την ευχή να ξανασυναντηθούν και πάλι με τη νέα κατηχητική χρονιά στο πάντοτε φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής.

image001 image001 image001 image001 image001 image001

 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.