05 Δεκεμβρίου 2022

13η «Εορτή του Παιδιού» της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας

b1Με κέφι

και

πολύ

ενθουσιασμό.

 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016  πραγματοποιήθηκε η 13η κατά σειρά Εορτή του Παιδιού, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Γραφείο Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β., στη πλατεία Σμύρνης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπόλεως.Τον Γενικό Συντονισμό και την ευθύνη της οργάνωσης φέτος είχε ο Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος π. Αντώνιος Χρήστου, ο οποίος επιμελήθηκε και την ταινία που προβλήθηκε στο τέλος.

 

Για πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες, χιλιάδες παιδιά από όλη την Αττική, μαζί με τους γονείς τους, απασχολήθηκαν δημιουργικά στα 26 περίπτερα-δοκιμασίες από τα οποία αποκόμισαν δώρα.
 
Τα παιδιά, περνώντας από τα υπόλοιπα περίπτερα (συνολικά 37), δροσίστηκαν με χυμούς και νερά, έφαγαν παγωτά, σουβλάκια, μαλλί της γριάς, ποπ-κορν και λουκουμάδες, ψυχαγωγήθηκαν με 2 θεατρικές παραστάσεις, κινούμενα σχέδια, κινηματογράφο, χορευτικά από παιδικά και νεανικά ενοριακά συγκροτήματα, ζωντανή μουσική από διάφορα μουσικά σχήματα και άλλα ερασιτεχνικά συγκροτήματα, φυσικά όλα δωρεάν, προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως.Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος έδωσε για άλλη μια χρονιά το «παρών»  και είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τα παιδιά, τους γονείς και τους παρευρισκόμενους, μοιράζοντας εικονάκια και δίδοντας την ευχή του.Ο Μητροπολίτης μας είχε επίσης την ευκαιρία  να ξεναγηθεί στα 37 περίπτερα και να στηρίξει τους κατηχητές, τους μουσικούς, τους χορευτές και όλους τους εθελοντές, οι  οποίοι διακόνησαν τη γιορτή και συνέβαλαν στο ωραίο αποτέλεσμα. Δε δίστασε δε να δοκιμάσει και ο ίδιος τις ικανότητές του σε  κάποια από τα περίπτερα. Στο τέλος Σεβασμιώτατος έκλεισε τη Γιορτή ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή τους, τονίζοντας ιδιαιτέρως  τον εθελοντισμό ο οποίος είναι σημαντικός για να λειτουργήσει αυτή η Γιορτή αλλά και γενικότερα τα πράγματα στον τόπο. Είπε επίσης ο Ποιμενάρχης μας, ότι στο Άγιο Όρος όπου αναχωρεί από την Δευτέρα, θα ευχηθεί ιδιαιτέρως για την πνευματική προκοπή όλου του ποιμνίου. οι εθελοντές -κατηχητές και μη- που συμμετείχαν στα περίπτερα, το κουκλοθέατρο, τα χορευτικά έλαβαν από τον Σεβασμιώτατο  το νέο βιβλίο που εκδόθηκε από την Μητρόπολή μας,  ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης για τους κόπους τους. 
image001 image001 image001 image001 image001 image001 image001 image001 image001 image001 image001image001

 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.