30 Ιανουαρίου 2023

Ορκωμοσία τελειοφοίτων του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θεσσαλονίκης

00Με κάθε επισημότητα στην κατάμεστη

Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

και σε Δημόσια Πανηγυρική Συνεδρίαση

πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11-7-2016,

η ορκωμοσία των τελειοφοίτων

του Τμήματος Θεολογίας

της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

 

Με κάθε επισημότητα στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και σε Δημόσια Πανηγυρική Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11-7-2016, η ορκωμοσία των τελειοφοίτων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. παρουσία της Αναπληρώτριας Πρύτανη κ. Αριάδνης Στογιαννίδου, του Κοσμήτορα της Σχολής κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας κ. Παναγιώτη Σκαλτσή και πολλών Καθηγητών του Τμήματος.

Τόσο ο κ. Κοσμήτορας, όσο και ο Πρόεδρος του Τμήματος στις εμπνευσμένες ομιλίες των αναφέρθηκαν στο ρόλο του θεολόγου σήμερα, στις προκλήσεις που καλείται να απαντήσει, στα μηνύματα που απορρέουν από την εορταζόμενη στις 17 Ιουλίου Δ΄ εν Χαλκηδόνι Σύνοδο που αποφάνθηκε περί του Χριστού ως τέλειου Θεού και τέλειου ανθρώπου, αλλά και στα μηνύματα της προσφάτης συγκλειθείσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία άνοιξε τον ορίζοντά μας στη σύγχρονη πολύμορφη οικουμένη, και τόνισε την ευθύνη όλων μας μέσα στο χώρο και το χρόνο, με προοπτική πάντοτε την αιωνιότητα.

Μεστός νοημάτων ήταν επίσης και ο λόγος του αριστούχου εκπροσώπου των τελειοφοίτων κ. Νικολάου Αμανατίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα βιώματα των φοιτητών και τις εμπειρίες των κατά την τετραετή σπουδή των στο Τμήμα Θεολογίας, την οποία χαρακτήρισε ως “πορεία”. Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι η πορεία των νέων πτυχιούχων καλείται να γίνει “ένα προσκύνημα για “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” στον κόσμο. Σε ένα κόσμο που πορευόμενος στον Χρόνο αναζητά την Αλήθεια, αναζητά μια μαρτυρία.[...] Έχοντας την πίστη μας στερεωμένη στο θεμέλιο της Εκκλησίας πορευόμαστε με πνεύμα θυσιαστικό, κενωτικό και διακονικό.”.Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων των φοιτητών προς τους γονείς των, το διοικητικό προσωπικό, και πρωτίστως τους Καθηγητές οι οποίοι τους βοήθησαν να καταρτισθούν θεολογικά και να εμβαθύνουν στο βιβλικό, πατερικό και λειτουργικό λόγο της Θεολογικής Επιστήμης. Ακολούθησαν η διαβεβαίωση και ο όρκος, οι οποίοι ανεγνώσθησαν αντίστοιχα από τους αριστούχους τελειόφοιτους κ. Κωνσταντίνο Αλαγκιοζίδη και κ. Νικήτα-Μιχαήλ Μακαρούνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, στην ίδια Αίθουσα, μετά την ορκωμοσία των τελειοφοίτων και στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης, πραγματοποιήθηκε η καθομολόγηση μεταπτυχιακών αποφοίτων του Τμήματος Θεολογίας, καθώς επίσης και καθομολόγηση νέων διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Δαγκλής

1

1 1 1

 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.