29 Νοεμβρίου 2022

Άγιος Σπυρίδων – στιγμές λατρείας

b1Eγκαίνια

έκθεσης

φωτογραφίας.

 

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ  της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του κ. Δημητρίου Ταλιάνη με θέμα : “ Άγιος Σπυρίδων – στιγμές λατρείας “, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, στον «Κήπο του Λαού» (πλησίον των ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου). Ακολούθησε σύντομο φίλμ με την παρουσίαση των 45 φωτογραφιών που εκτίθενται.

Ο κ. Νεκτάριος στο χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε ότι η θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716 διέσωσε τόσο την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, όσο και την εν γένει πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας. Ακόμη επαφίεται σε εμάς τους νεοέλληνες να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού την πίστη και τις παραδόσεις των πατέρων μας και να τις μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά της πατρίδος μας, σε μια εποχή που την χαρακτηρίζει η έλλειψη ταυτότητας και πνευματικότητας, με τα επακόλουθα τραγικά αποτελέσματα, μάρτυρες των οποίων γινόμαστε όλοι μας.

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος, ο κ. Δημήτρης Ταλιάνης, ο οποίος τόνισε την  αγάπη και το σεβασμό που τρέφει για τον Προστάτη της Κέρκυρας και τέλος το λόγο πήρε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Κερκύρας και Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς υπογραμμίζοντας και εκείνος με τη σειρά του τους άρρηκτους δεσμούς του Αγίου Σπυρίδωνος με την Κέρκυρα, μέσα στον ρου της ιστορίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορτασμών της συμπλήρωσης 300 χρόνων, από την Οθωμανική πολιορκία (1716) της Κέρκυρας και το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος και θα διαρκέσει εως τις 16 Αυγούστου. 

image001

image001image001image001image001image001image001

 

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.