26 Σεπτεμβρίου 2023

Η άσκηση ως μέσο της εν Χριστώ τελειώσεως (video)

 

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει στον Δ΄Κανανυκτικό Εσπερινό στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με θέμα: ''Η άσκηση ως μέσο της εν Χριστώ τελειώσεως''.

 

Ὅταν οἱ δυσκολίες χτυπάνε τὴν πόρτα σου‏ (video)

 

Πηγή εδώ

 

Ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» (video)

 

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: “Τα όπλα του χριστιανού”, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

 

Μουσική βραδιἀ με το Χρήστο Τσιαμούλη και την Κατερίνα Παπαδοπούλου στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» (video)

 

Ο Χρήστος Τσιαμούλης, η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι συνεργάτες τους Βασίλης Κετεντζόγλου στην Κιθάρα και Στέφανος Δορμπαράκης στο Κανονάκι, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της μουσικής παράδοσης του τόπου μας στο πλαίσιο του τρίμηνου προγράμματος “ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…” του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

 

Θα κάνατε ποτέ αυτή τη δουλειά; (video)

 

Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία εδώ στον Πειραιά... (video)

Ιστορική αναδρομή στην πορεία των πρώτων προσφύγων και του σωματείου τους, του πρώτου ιδρυθέντος στην Ελλάδα, αυτού της Ενώσεως Ποντίων Πειραιώς (1919). Χορούς από την αλησμόνητη Πατρίδα χορεύουν τα Ποντιόπουλα της Ένωσης.

 

π. Διονύσιος Κατερίνας: “Γράμματα σπουδάγματα του Θεού τα πράγματα” (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: “Γράμματα σπουδάγματα του Θεού τα πράγματα”, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

 

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στο ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει... (video)

 

Ο λόγος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

 

Ο Αργολίδος Νεκτάριος στο "ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει..." (video)

 

 Στο "ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει..." του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο κ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος-Μουσικός, σε μία καρδιακή και εκ βαθέων ανταλλαγή εμπειριών με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.

 

Υποκατηγορίες

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.