29 Μαϊος 2023

31η Γιορτή Νεολαίας: Χορευτικό Ιερών Ναών Αγίων Αναργύρων Καραβά & Θείας Μεταμορφώσεως Παλ. Κοκκινιάς

Οι νέοι των Ιερών Ναών Αγίων Αναργύρων Καραβά και Θείας Μεταμορφώσεως Παλαιάς Κοκκινιάς συμμετείχαν στην 31η Γιορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 με χορούς από τα Μέγαρα.

 

31η Γιορτή Νεολαίας: Χορευτικό Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής (video)

Με χορούς από τη Σάμο και την Ικαρία συμμετείχε στην στην 31η Γιορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 το Λιμενό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Οι εκβολές και το δέλτα του Πηνειού ποταμού (video)

Οι εκβολές και το δέλτα του Πηνειού ποταμού σε υψηλής ευκρίνειας βίντεο ανάλυσης 4Κ. Οι εκβολές με το δέλτα του Πηνειού, αποτελούν έναν υγρότοπο που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη της βιολογικής ποικιλότητας και τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.

 

Περισσότερα...

31η Γιορτή Νεολαίας: Χορευτικό Ιερών Ναών Αγίου Βασιλείου & Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου

Οι νέοι των Ιερών Ναών Αγίου Βασιλείου και Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου συμμετείχαν στην 31η Γιορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 με χορούς Μικράς Ασίας.

 

Η γη σαν ζωγραφιά (video)

Το πανέμορφο Περτούλι σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας 4Κ. Το Περτούλι είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα και αποτελεί έναν από τους φημισμένους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το χιονοδρομικό κέντρο και την Ελάτη. Φημίζεται για τα παραδοσιακά του πέτρινα σπίτια και το ομώνυμο δάσος που το περιβάλλει (με έκταση 33.000 περίπου στρεμμάτων).

 

Μια νέα μέρα... (video)

 

Αγία και Μεγάλη Σύνοδος: Εναρκτήριες ομιλίες Προκαθημένων (video)

H εναρκτήρια συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και οι ομιλίες των Αγιωτάτων Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

 

«Οι διάδοχοι των Αποστόλων συναντιούνται για να διακηρύξουν την ενότητα» (video)

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, σε αποκλειστική συνέντευξη στην Πεμπτουσία και το OCN, μιλάει για την εκκλησιολογική σημασία της συγκρότησης της Συνόδου στην εποχή μας.

 

Πως θα αντέξουμε, αν δεν είμαστε έτοιμοι για αγώνα; (video)

Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) εξηγεί πώς η φιλοπονία, η υπομονή και η ολόψυχη αποδοχή της άσκησης, που είναι απαραίτητα στοιχεία του πνευματικού αγώνα, οδηγούν, μέσω της στενής και τεθλιμμένης οδού του Χριστού και των μαρτύρων και ομολογητών της Εκκλησίας μας, στον αγιασμό.

 

Γιορτή Λήξης Κατηχητικών Σχολείων 2016 Μητροπόλεως Δημητριάδος (video)

 

Υποκατηγορίες

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.