29 Μαϊος 2023

Μπορεί να υπάρξει πνευματικότητα στο απρόσωπο internet; (video)

 Στην ομιλία του με τίτλο: «Το ερώτημα της πνευματικότητας στις ατραπούς του διαδικτύου», ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής, Πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης αναφέρεται στην έλλειψη προσωπικής σχέσης στο διαδίκτυο, η οποία δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της πνευματικότητας, η οποία κατ’ αρχήν ορίζεται μέσα στην εκκλησιαστική κοινότητα.

 

«Κόντρα στη λήθη», για την επέτειο των 3 ετών της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου (video)

 Το σύνολο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε η "Πεμπτουσία" και η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας του Μπαλαμάντ (Λίβανος) με θέμα «Κόντρα στην Λήθη, 3 χρόνια από την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου του Πατριαρχείου Αντιοχείας», στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, το εσπέρας της 18ης Μαΐου 2016

 

Βίντεο από λήξη Κατηχητικού Αγίου Παντελεήμονα Προαστίου Πάτρας (video)

Οι Κατηχήτριες Μερσίνα Λαμπροπούλου και Νεκταρία Αθανασοπούλου παρουσίασαν μία γιορτή με τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Αγίου Παντελεήμονα Πατρών.

 

Το μυστήριο της Εξομολόγησης: Η σχέση πνευματικού και πιστού (video)

 

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντας Χριστόδουλος ομιλεί στην ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για το μυστήριο της Εξομολόγησης και την πνευματική καθοδήγηση των πιστών.

 

Το αγόρι που δεν εκτιμούσε τον Πατέρα του (video)

 

Ο Σεβασμός είναι μεγάλη αρετή, ο σεβασμός είναι δώρο στον άλλο... Ο Σεβασμός είναι το χαρακτηριστικό εκείνων των ανθρώπων που έχουν Φως στη καρδιά τους, και θείο έρωτα στη ψυχή τους. Όμως ο σεβασμός στο Πατέρα προϋποθέτει να έχουμε ψυχή και καρδιά με ειρήνη, με ελπίδα, με αγάπη!!!

 

Γέροντας Νεκτάριος (Βιτάλης): Ο δρόμος προς την ιεροσύνη και την κατά Θεό βιοτή (video)

 

Ο Αρχιμ. Νεκτάριος Βιτάλης, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας στο Λαύριο, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Πεμπτουσία», καταθέτει την πολυετή εμπειρία του βίου του και των προσωπικών βιωμάτων του από τον άγιο του 20ού αιώνα άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό. Θα ακολουθήσουν και άλλα μέρη της συνέντευξης τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία οι αναγνώστες της Πεμπτουσίας να παρακολουθήσουν και να ωφεληθούν από τον αυθεντικό και εμπειρικό λόγο του πολιού και σεβαστού γέροντα. Τα επόμενα μέρη της συνέντευξης θα έχουν τίτλο: Γέρ. Νεκτάριος Βιτάλης: «Άγ. Νεκτάριος, ο οδηγός και προστάτης μου» Βιώματα και εμπειρίες από Αγίους και Γέροντες της εποχής μας

 

Η Γιορτή της Μητέρας στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

 

Η εκδήλωση με εφορμή την Γιορτή της Μητέρας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Ευυαγγελιστρίας Πειραιώς.
Συμμετείχε το Γυναικείο Τμήμα της Ιστορικής Χορωδίας Νικαίας υπό την διεύθυνση του Γεράσιμου Κασφίκη.
Ομιλητής ο Νικηφόρος Χατζηπαναγιώτου. Σολίστ ο Τάσος Κεφεριάν και στο Πιάνο ο Ανδρέας Πριόνας.

 

π. Βαρνάβας Γιάγκου: «Συζυγία: Βόλεψη ή Περιπέτεια;»

 

Πραγματοποιήθηκε η πέμπτη και τελευταία για το 2016 συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, στις 11 Μαΐου 2016 στην στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πανταζή Royal στην Δαλαμανάρα Άργους. Ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, ο οποίος ανέπτυξε το Θέμα, Συζυγία: Βόλεψη ή Περιπέτεια;

 

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.