29 Μαϊος 2023

Πασχαλινή Κατασκήνωση στην Πόλη 2016 (video)

 

Γνωρίζοντας τη λειτουργική ζωή και τη λαϊκή παράδοση της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα με βιωματικές δραστηριότητες και ομαδική ζωή στην "Καταφυγή", από το Σάββατο του Λαζάρου, 23.4.2016 μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, 30.4.2016, 12 - 2 το μεσημέρι!

 

Επιτάφιος στη Σαντορίνη: Εντυπωσιακό... (video)

 

Πάσχα στο Λίβανο! Ένα σπάνιο και μοναδικό βίντεο για την πλούσια λιβανέζικη πασχαλινή μουσική παράδοση (video)

 Ένα μοναδικό βίντεο για τους ύμνους της Ανάστασης και τη λιβανέζικη Πασχαλινή μουσική παράδοση, από τη Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής (School of Ecclesiastic Music - SEM). Διεύθυνση Χορωδίας: Roy Sahakian, Ιερέας: π. Michael Razzouk, Τραγούδι: Elie Abou Mrad, Μίξη ήχου: Dr. Costy Kheir, Διακόσμηση: Rony Saad, Διεύθυνση Video: Anthony Merchack

 

Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Πάσχα 2016 (video)

 

Εκτεταμένα στιγμιότυπα από τις λαμπρές πασχάλιες Ακολουθίες της Ανάστασης και του Εσπερινού της Αγάπης του φετινού Πάσχα στην Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου.

Πηγή εδώ

 

Hristos voskrese - radost donese! (video)

 

Συνέντευξη του Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" (video)

 

Η  εφ'όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη & Μάκη Κούρη, και προβλήθηκε σε μαγνητοσκόπηση από τον τηλεοπτικό σταθμό ContraChannel, την Τρίτη 26/0/2016.

 

Οι ακολουθίες της Εκκλησίας είναι μια διαρκής άσκηση σχέσης με το Θεό (video)

 

Ο Θεολόγος Δημήτριος Μαυρόπουλος με αφορμή το πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος, μιλάει για την έννοια της ακολουθίας στη Θεία Λατρεία, ερμηνεύοντας τον ιστορικό και εσχατολογικό χαρακτήρα του λειτουργικό χρόνου,

 

Ο Χριστός δίνει τη δυνατότητα να συναναστηθούμε μαζί Του (video)

 

Ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Σαντορίνης Αρχιμ. Δαμασκηνός μιλάει για τον σταυροαναστάσιμο χαρακτήρα της Εκκλησίας μας, τη δύναμη της μετανοίας, της ασκήσεως και της ταπεινώσεως, αλλά και για τη χάρη και την αλήθεια της ορθοδόξου πίστεως, όπως αυτή εκφράστηκε στην ζωή και των συγχρόνων αγίων μας

 

Ο Μοναχισμός ως μαρτυρία και εμπειρία της χάριτος του Χριστού (video)

 

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει σε Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων, για την παρουσία του μοναχισμού ως εμπειρία της χάριτος του Χριστού και διακονία στον άνθρωπο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης στo σωτηριολογικό έργο του Χριστού, και σε βιώματα αγίων Γερόντων που βίωσαν το μυστήριο του Χριστού και της Εκκλησίας.

 

"Εσταυρώθης δι εμέ" (video)

 

Παράσταση με τίτλο "Εσταυρώθης δι εμέ" που αφηγείται βαθμηδόν την πορεία του Χριστού προς το Πάθος. Από το "Ωσαννά" στο Θείο Πάθος και την εκ νεκρών Ανάσταση.
Τα κείμενα αφηγείται η διακεκριμένη ηθοποιός "Πέμυ Ζούνη" ενώ εξαιρετικές μελωδίες αποδίδει ο βιρτουόζος του βιολιού Νίκος Χατζόπουλος.
Ψάλλει η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, υπό τη χοραρχία του Μουσικολογιωτάτου ιερέως Γρηγορίου Καραλή.

 

Υποκατηγορίες

Η ώρα είναι...

Η προσευχή δεν είναι

μια λειτουργία μηχανική,

αλλά μια συνάντηση

με τον Θεό

μια συνομιλία μαζί του.

Το video της εβδομάδος

Λιτανεία Αγίου Λουκά

Συμφερούπολη 2016

Στιγμιότυπα από τη λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Λουκά του ιατρού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Φωτογραφία από τα παλιά

kolonakiΚολωνάκι 1930: Οδός Πλουτάρχου.